Nu ook dit schooljaar geen schoolfeest mag georganiseerd worden, gingen de kinderen van freinetschool De Vlindertuin aan de slag om een waardige afsluiter in elkaar te steken.

Tijdens de twee laatste weekends van het schooljaar kan je deelnemen aan een leuke gezinswandeling doorheen het natuurgebied Kindernouw in Lille.

De wandeling van 6 km is helemaal opgebouwd rond het verhaal 'Vos heeft honger', waaraan alle klassen van de school – van de jongste kleuters tot de leerlingen van de derde graad – mee schreven.

Onderweg kan je tien keer en stuk van het verhaal lezen of beluisteren via een QR-code. Bij elke stop krijgen de kinderen een leuke opdracht voorgesteld.

Inschrijven is nodig en kan tot en met dinsdag 22 juni voor een kleine bijdrage via www.freinetschoollille.be

In het Vlinderbos, in een land hier ver vandaan, wonen drie dieren in de buurt van een oude eikenboom: vos, hert en konijn. Vos, die nog geen vlieg kwaad deed, gedraagt zich een beetje vreemd.

Op een dag neemt zijn grote honger de bovenhand en besluipt hij konijn. De vriendschap lijkt gebroken. Konijn en hert geven de moed niet op en gaan samen op weg, op zoek naar een oplossing... met vos die hen volgt.

Benieuwd hoe het afloopt. Kom dan zeker mee wandelen!